2008. szeptember 18., csütörtök

közlekedés

Rakosgatja a kavicsokat az asztalon: - Ez a Moszkva tér. Ez a végállomás.

Babázik. - Ez a Széna tér, itt leszállunk.

hihetetlen

Ma a rénszarvasos felsőmet vettem fel, ami nem lenne említésreméltó, ha Doresz nem mondta volna ezt: - Anya, emlékszel, amikor a rénszarvasos felső volt rajtad, akkor a csillagos dominóval játszottunk.

Nem emlékeztem. Mivel ez egy hosszúújjú, gondolom valamikor áprilisban lehetett legeslegkésőbb. Majd egy fél évre visszaemlékszik.

Vicces szendvics és egyéb evős dolgok

A minap láttam egy szakácskönyvet egy kirakatban, vicces, gyerekzsúrra való ételek voltak benne - vagyis a címlapon, de gondolom, benne is -, úgyhogy ezen felbuzdulva ma csináltam Doresznak vicces szendvicset szalámidarabból meg csemegeuborkából, hátha így, arcnak álcázva jobban csúszik a vacsora. Először nem esett le neki a dolog, csak amikor mondtuk, hogy nahát, egy arc, akkor. Ebben a pillanatban felragyogott a szeme: - De aranyos! Anya, ki ez?

Aztán mielőtt bármit is válaszolhattam volna, rávágta: - Ez Kristóf!

Innentől kezdve csak nem kérhettem, hogy egye meg, milyen lenne már az.

Amúgy meg tegnap almát vágtam fel neki is, magamnak is. Az övé egy idő után nem akart fogyni, gondoltam, elkérem tőle.
- Doresz, megehetem az almádat?
- Csak Kristóf kaphat belőle.

Kristóf élt a lehetőséggel. Éljen a testvéri szeretet!

ps: Doresz kinőtte az régi etetőszékét, úgyhogy tegnap kapott egy újat. Ez már csak magasított, de nincs semmiféle rács rajta. Egyedül is fel tud mászni, és sajnos le is. Most már semmi sem akadályozhatja meg, hogy egy étkezés alatt ötvenszer körbefussa a lakást.

2008. szeptember 16., kedd

Doresz aktuális kedvence a juhtúró. A múltkor kért Túró Rudit a boltban, de sikerült rábeszélnem, hogy ne egye meg azonnal. Ma reggel viszont eszébe jutott, és kérte: Kérek juhtúrórudit!
Épp a zebrán jutott eszébe elgondolkodni az élet értelmén, úgyhogy rászóltam:
- Doresz, tempóban megyünk!
Erre ő:
- Nem, nem templomba, hanem postára!

Ah, ez a templom központi téma nála, teljesen úgy néz, mintha reggeltől estig ez lenne nálunk a beszédtéma, pedig gyanítom, csak az hatott rá, hogy Gullivert egy templomban szállásolták el a liliputiak.