2008. május 30., péntek

Doresz mától igazi segítség lehet itthon. Már épp kifolytak volna a mosogatnivaló edények a mosogatóból, viszont Kristóf épp ébredezett, nyöszörgött. Erre csak annyit mondtam Doresznak: "Légy szíves, szórakoztasd kicsit Kristófot!" - és lőn. Én szépen elmosogattam, közben meg félfüllel úgy hallottam, remekül érzik magukat, jókat kacarásznak.

bilileltár

Ma egy vaklárma és egy rendeltetésszerű használat.

2008. május 29., csütörtök

Ha valaha kifogásoltam volna, hogy Doresz nem képes kitartóan foglalkozni egy dologgal, akkor most azt is el kell mesélnem, hogy
1. a hétvégén kapott felmosó szettel akár fél órán keresztül is képes "tisztítani" az erkélyen
2. ha valamit kérek tőle, mostanában rendszersen az a válasza, hogy "jó, csak előbb befejezem a rajzolást/dolgozást/játszást."

Haladunk.

2008. május 28., szerda

Doresz ma felült a Sala biciklijére, és Tam segítségével megtanult kormányozni, valamint sajátos módon haladni is (nem körbeteker, hanem mindig csak egy kicsit nyomja le a pedált, aztán hátraviszi és ugyanazzal a lábbal nyom újra). Véletlenül meg már párszor a rendes, szabályszerű tekerés is sikerült, de még nem jött rá az ízére. Mindenesetre ma Apáját azzal fogadta: "Akarok venni egy piros biciklit Doresznak."
- Ott a hangya, összetaposom.
- De hát miért? Ő ott lakik, nem kell összetaposni.
- Majd ha befejezte.
- Mit?
- Hát a mászkálást.
- Anya!
- Mit csinálsz?
- Hát Kristófot megfogtam és rosszalkodtam vele.
- Rosszalkodtál?
- Igen, rosszalkodtunk együtt.
Add ide a szopit, én meg beleteszem a Kristófba! (=Add ide a cumit, én meg beleteszem a Kristóf szájába)

2008. május 27., kedd

kísérletek

Doresz hétvégén levizsgázott nagyszülőzésből. Úgy tűnik, hogy képes eltölteni egy egész napot is szülői felügyelet nélkül, ráadásul úgy, hogy a nálunk jóval engedékenyebb nagyszülőknek sem roncsolja szét az idegeit. Ez pozitív, nagyon örülünk neki, végülis közeleg az óvoda, ahol szintén hasonlóan jól kéne viselni a helyzetet meg magát. És hogy az óvodaérettség egy másik feltételének is eleget tudjon tenni a lányzó, ma reggel nem kapott pelenkát. Eddig két kicsi és egy nagy dolog került a bugyiba, és a leghalványabb jelét sem mutatja, hogy ez zavarná. Négy darab délelőttöt áldozok a kísérletre, ha sikertelen, akkor pár hétig nem erőltetem. Főleg azért, mert ezeken a délelőttökön nem mehetünk sétálni, ami mégsem túl jó ilyen szép nyári időben.