2009. november 25., szerda

Gyerekbarát dalszöveg, avagy éljenek az állatok

A keresztény gyerekdalok nagy része vagy gagyi, vagy túl felnőttes tartalmú, ezt mindig is tudtam. De hogy ez ilyen szinten érvényesül, azt csak Doresz miatt látom napnál világosabban.

Nála ugyanis az egyik sláger így hangzik: Szívem csendben az Úrra figyel, kisegér.

A nem evangélikus közegben szocializálódottak kedvéért a sor vége: "ki segít". Nyilván, a gyerek nem mond olyat, aminek szerinte nincs értelme.

7 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Igaza, is van!;-))es mennyivel jobban hangzik;-D
Dani, akirol a legjobb indulattal sem lehet mondani, hogy kereszteny kozegben szocializalodik egy teljesen fura kepet rakott ossze Krisztus/Jezuskarol. Egy felolvaso esten kerdeztek, hogy hogy szuletnek a tunderek, mire Dani elmondta a bethlemi tortenet, mint peldat;-)merthogy Jezus is egy tunder volt...
Finoman szolva megkovulten alltam;-D

anyahajó írta...

Ez jó :D

oromhir írta...

Az, hogy keresztyén gyerekdalok nagy része gagyi, igaz. Nem csak a dallama, a szövege rossz, hanem a prozódiája is. Gyakorló hitoktatóként mondom, a Szívem csendben az Úrra figyel...nem a gagyik közé tartozik! Ennek a dalnak nem a szövegével van a baj, hanem azzal, hogy aki tanította nem magyarázta meg az ének szövegét. Ebbe a hibába én is beleestem kezdőként, és pont ezzel az énekkel, pont így jártam.

anyahajó írta...

Igen, én is úgy gondoltam, hogy ez a túl felnőttes tartalmúak közé tartozik, nem a gagyik közé. Egyébként kit tisztelhetek a személyedben, kedves -?

Zsuzsa írta...

Véletlenül akadtam erre az oldalra, és nagyon évezem Doresz beszólásait. Az én blogom http://zsuzsasagok.blogspot.com
Isten áldjon, Zsuzsa

anyahajó írta...

Köszönöm, hogy felfedted kiléted :D Mivel ez egy alapvetően családi blog, mindig meglepődöm, ha "külsősök" olvassák, és azért jó érzés, ha az ismeretség kölcsönös (még ha csak virtuális és emiatt töredékes is).

Zsuzsa írta...

Kedves Anyahajó! Neked/nektek és persze Doresz nevű tündéri kislányodnak ezzel a verssel kívánok Krisztus-fényű Karácsonyt!
http://www.youtube.com/watch?v=qlpQ_ms0IDc
Zs.